Snertingdal Sounds # 15

Snertingdal Sounds er en ny serie med spillelister der folk kan få med seg hva som går inn i ørene på oss i Snertingdal-leiren. Ofte er det lister satt sammen av hva vi har hørt og digget den siste tiden andre ganger kan det være listene blir mer tematisk. Åkke som, hver eneste fredag kan DU få deg en fantastisk musikalsk reise med hilsen fra oss i Snertingdal Records.

Olas sommer 2016!

Denne sommeren begynte med at jeg og hun jeg er gift med arrangerte konsert i Moss med det amerikanske bandet The Essex Green. Et fantastisk band som på en måte minner meg litt om The Kinks, derav overgangen til deres sang som også har ordet ”Green” i seg. ”Green” fordi mye av sommeren har gått med på å dyrke, vanne, stelle og høste grønnsaker i hagen vår. Midt i hagen ligger et ganske bittelite hus som vi har flytta inn i, derfor Crosby, Stills osv. sin fine sang om å være så heldig å få ha et hus sammen. Huset ligger i Moss, så da passer det bra med en av de beste låtene fra Moss noensinne: Welds ”Crown Imperial Song” – bassisten i Weld er til og med naboen min! Jeg har altså stort sett vært i Moss, men fikk også en kort tur til Hellas. Der besøkte vi stranda på Kreta hvor Joni Mitchell traff Carey på ”The Mermaid Cafe” og skrev en sang om ham. Til Hellas på cirka samme tid dro også Leonard Cohen og møtte ei dame som han skrev både ”Bird on a Wire” og ”So Long Marianne” for. Marianne bodde inntil nylig i Larkollen rett utafor Moss, men døde i sommer. Leonard Cohen skrev et fint brev til henne (som det er litt rart at har kommet ut). Døde gjorde også en god venn, og ikke lenge før han døde helt plutselig sa han at han ville ha Dire Straits’ ”Brothers in Arms” i begravelsen sin. Det fikk han. Mannen som døde var ofte hundevakt for valpen vår, Sheila, og mye av sommeren har også gått med på å være sammen med henne – derfor Cat Stevens. Sommeren ble avslutta med festivalen Popvenstre i Oslo hvor to av de beste bandene som har gitt ut plate i år spilte: The Switch og Ole & Silje Huleboer. Alle var enige om at det hadde vært en fin sommer.

Ola Innset.

(Ola er låtskriver og vokalist i bandet Making Marks, har skrevet romanen Lisboa, er en aktiv samfunnsdebattant og tvers igjennom fin fyr.)

  1. The Essex Green – Everything is Green
  2. The Kinks – The Village Green Preservation Society
  3. Crosby, Stills, Nash & Young – Our House
  4. Weld – Crown Imperial Song
  5. Joni Mitchell – Carey
  6. Leonard Cohen – So Long, Marianne
  7. Dire Straits – Brothers in Arms
  8. Cat Stevens – I Love My Dog
  9. The Switch – Segue
  10. Ola & Silje Huleboer – Oh, No!

Tidal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: