Cold Mailman | Somewhere Else

I dag, 10. mai 2019 slipper vi den nye singelen til Cold Mailman, Somewhere Else. Dette er den første nye musikken fra bandet på fire år. En aldri så liten evighet.

«Somewhere Else startet som et lite frø av en vokalloop for noen år siden, og fikk tidlig form som en fire minutter lang instrumental som sirkulerte ganske lenge. Martin sa at «joda, den er fin, men det er jo ikke en LÅT…» – men jeg følte det var en låt der, den hadde bare ikke manifestert seg ennå. I det den første tekstlinja dukket opp falt ting fort på plass. Teksten handler selvfølgelig om ugjengjeldt kjærlighet, men her om dagen slo det meg for første gang at den jo kunne vært en låt om klimakrisen… det er den altså ikke. De musikalske inspirasjonene her er Thom Yorke, Todd Rundgren og Dungen, samt temalåten til den 1.sesongen av sykehusserien Chicago Hope, men det er også en låt som er født av inspirasjonen som kommer fra et nytt musikkinstrument. I dette tilfellet hadde jeg fått kloa i en gammel tøysesynth fra Yamaha på en bruktbutikk, som er kilden til de rare perkusjonslydene og den syntetiske trompetlyden på midtpartiet. Det var produsent Nils Martin Larsen som skjønte at Eirik Kirkemyr måtte spille trommer på låta, mens jeg hørte Emilie Thømt synge da jeg var instruktør på et låtskriverkurs for ungdom, og hun løfter virkelig ting til et nytt nivå.»

Somewhere Else er skrevet av Ivar Bowitz. Produsert av Ivar Bowitz, Martin Bowitz og Nils Martin Larsen. De som spiller på Somewhere Else er Ivar Bowitz, Martin Bowitz, Nils Martin Larsen, Eirik Kirkemyr og Emilie Thømt.

Spotify: tiny.cc/gtpg6y
Tidal: tiny.cc/y28g6y
Apple/iTunes: tiny.cc/q0pg6y

cold-mailman_single1_3000px

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: